Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Ένας Γάλλος στην Αθήνα τραγουδάει για την Ελλάδα σε ρυθμό swing


«Ένας Γάλλος στην Αθήνα τραγουδάει για την Ελλάδα σε ρυθμό swing»
Ο Γάλλος τραγουδιστής Remi Cavat των «Les Enfants De Pigalle» μιλά αποκλειστικά στο Klik.gr

Ο Remi Cavat είναι Γάλλος  τραγουδιστής και συνθέτης, που ζει στην Αθήνα τα τελευταία 9 χρόνια.
Μας είναι ήδη γνωστός από το συγκρότημα των «Les Enfants de Pigalle», του οποίου είναι εμπνευστής και δημιουργός.
"Τα παιδιά της pigalle" είναι μια πολυπολιτισμική ομάδα μουσικών, που αποτελείται από έναν Γάλλο, έναν Αργεντινό και δύο  Έλληνες,  που έχουν ταξιδέψει και σπουδάσει μουσική σε όλη την Ευρώπη. Το συγκρότημα εξελίσσεται  εδώ και τέσσερα χρόνια, με πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα τραγουδια τους ακούγονται από  μεγάλους ελληνικούς  ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το Radio Kosmos.
Ο Remi Cavat σπούδασε μουσικολογία σε σημαντικούς  χώρους της Γαλλίας με εξαιρετικούς δασκάλους και αποφοίτησε από το Université Lumière Lyon 2 της Lyon, από όπου και κατάγεται. Πριν από τέσσερα χρόνια δημιούργησε την μπάντα «Τα παιδιά της Πιγκάλ», με αναφορά στο τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι, με τίτλο: «Τα παιδιά του Πειραιά». Αφού έπαιξε σε πλήθος τόπων και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, κατάλαβε το ενδιαφέρον των Ελλήνων τόσο για την γαλλική κουλτούρα, όσο και για την γαλλική γλώσσα. Αποφάσισε να προσαρμόσει τραγούδια, που ήδη υπάρχουν και στις δύο γλώσσες σε μία έκδοση. Κι επίσης να συνθέσει τα δικά του τραγούδια συνδυάζοντας και τις δύο γλώσσες.
«Τα παιδιά της Pigalle» είναι μια μπάντα, που δημιουργήθηκε για να παρασύρει  το  κοινό της σε ένα ιδιαίτερο μουσικό στυλ, που συνδυάζει δύο  γλώσσες, από swing στα γαλλικά κι από τα γαλλικά στα ελληνικά, διατηρώντας μια αληθινή παριζιάνικη σφραγίδα.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε μέσα από τα δικά του βιώματα τί τον κράτησε κοντά μας καί τί αναζητά ένας νέος και ταλαντούχος Γάλλος μουσικός στην Αθήνα, σε μια εποχή δύσκολη, την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια πολυεπίπεδη κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου